POLITICA DE CONFIDENTIALITATE A DATELOR

Nota de informare privind protectia datelor cu caracter personal

1. Politica prelucrarii datelor cu caracter personal

SC ORGANIC BIO SRL in calitate de autor, propietar si administrator al site-ului web www.organicbio.ro, respecta caracterul privat si securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal al fiecarei persoane care acceseaza site-ul web in vederea efectuarii de comenzi online.
In conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private, SC ORGANIC BIO SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile prezentate mai jos, datele personale care ne sunt furnizate.
Societatea noastra se obliga sa pastreze confidentialitatea datelor personale furnizate prin intermediul site-ului www.organicbio.ro, asa cum prevad dispozitiile legii 677/2001 cu modificarile ulterioare privind protectia datelor personale.
In conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001, persoanele inregistrate, in calitate de persoane vizate, au urmatoarele drepturi:

  • Dreptul la informare (art.12)
  • Dreptul de acces la date cu caracter personal (art.13);
  • Dreptul de interventie asupra datelor cu caracter personal (art.14);
  • Dreptul de opozitie (art.15);
  • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art.17);
  • Dreptul de a se adresa justitiei (art.18).

Orice informatie furnizata de dumneavoastra va fi considerata si va reprezenta consimtamintul dumneavoastra expres ca datele dumneavoastra personale sa fie folosite de SC ORGANIC BIO SRL in conformitate cu scopurile mentionate mai jos.
Daca doriti ca datele dumneavoastra personale sa fie actualizate sau scoase din baza de date, ori aveti intrebari legate de confidentialitatea datelor, ne puteti contacta / notifica oricand utilizand datele de contact existente pe site.
Daca nu doriti ca datele dumneavoastra sa fie colectate, va rugam sa nu ni le furnizati.

2. Scopul colectarii datelor

  • oferirea serviciilor solicitate de dumneavoastra;
  • pentru a va confirma serviciile pe care le-ati comandat in sistem on-line si a va furniza informatii suplimentare cu privire la acestea;
  • transmiterii de oferte, mesaje publicitare si de marketing;

SC ORGANIC BIO SRL nu va dezvalui unei terte parti niciuna dintre datele dumneavoastra (informatii personale sau informatii optionale) fara acordul dumneavoastra, cu exceptia cazului in care avem convingerea, de buna credinta, ca legislatia ne impune acest lucru sau ca acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor sau a proprietatii societatii noastre.

3. Securitatea datelor colectate si procesate
SC ORGANIC BIO SRL utilizeaza metode si tehnologii de securitate avansate, impreuna cu politici stricte aplicate salariatilor si procedurilor de lucru, incluzand audit-ul periodic pentru a proteja datele cu caracter personal, colectate si procesate conform prevederilor legale in vigoare. 
Echipamentul de tip server pe care este gazduit site-ul web prin intermediul caruia colectam date cu caracter personal este protejat atat la accesul fizic cat si la accesul de la distanta (limitat), fiind instalat intr-un centru de date si supus periodic unui audit de securitate.
Depunem toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru a va proteja datele cu caracter personal colectate, analizam noile tehnologii in domeniu si, atunci si daca este cazul, le aplicam in vederea upgrade-ului sistemelor noastre de securitate.

4. Definitii
Date cu caracter personal: Orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.
Prelucrarea datelor cu caracter personal: Orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.
Stocarea: Pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese.
Operator: Orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Masuri luate pentru asigurarea securitatii prelucrarii datelor personale.

S.C. ORGANIC BIO S.R.L., ia toate masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

1. Utilizatorii care au acces la baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt doar cei desemnati de conducerea societatii, fiecare dintre acestia acceseaza baza de date cu propriul nume de cont si parola . Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date vor inchide sesiunea. In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive conturile de acces se suspenda automat.
2. Utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru indeplinirea atributiilor de serviciu.

3. Computerele de la care se acceseaza baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt parolate, au implementate solutii de protectie antivirus, antispam si firewall updatate la zi.

4. Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pentru aceasta operatiune si numai in scopuri cerute de legile in vigoare.

Termeni de folosire ai Serviciului

  • Serviciul nu este destinat spre folosinta tuturor cetatenilor. Continutul lui este prezentat frecvent intr-o maniera directa, nevoalata, pe care unii o pot considera ofensatoare. Daca nu va considerati un utilizator potrivit sau sunteti ofensat de continutul Serviciului, rugam nu folositi Serviciul.
  • Serviciul nu va fi utilizat pentru vreo activitate ilegala sau pentru violarea legilor din jurisdictia de care apartineti.
  • Serviciul nu va fi exploatat pentru accesarea de informatii neautorizate.
  • Compania isi rezerva dreptul de a modifica, suspenda sau intrerupe Serviciul pentru orice motiv, cu sau fara anuntarea prealabila a utilizatorilor sai.
  • Serviciul este furnizat in forma dorita de Companie. Utilizatorul isi asuma responsabilitatea completa si riscul folosirii Serviciului. Compania nu garanteaza ca Serviciul va respecta cerintele utilizatorilor, ca utilizatorii vor fi multumiti de continutul Serviciului, ca Serviciul va fi disponibil in orice moment, ca Serviciul nu va prezenta vreo eroare de orice fel sau ca orice eroare prezenta in continutul sau va fi corectata.
  • Compania nu este raspunzatoare pentru orice pierdere sau deteriorare de orice fel rezultata din folosinta Serviciului sau.
  • Orice esec al Companiei de a impune sau exercita un drept expus in acesti Termeni si conditii nu inseamna renuntarea la acel drept.
  • Daca orice prevedere a prezentilor Termeni si conditii se dovedeste a fi invalida sau nesustenibila, ceilalti termeni se vor aplica in continuare
  • Acesti Termeni si conditii reprezinta intregul angajament dintre utilizator si Companie si inlocuiesc orice alte angajamente anterioare, scrise sau verbale, intre utilizator si Companie, inclusiv Termenii si conditiile ulterioare.

Comportamentul utilizatorului

  • Utilizatorii nu pot comunica in interiorul Serviciului continut calificat ca fiind:
  1. ilegal, amenintator, calomnios si defaimator
  2. care violeaza proprietatea intelectuala a oricarei parti implicate
  3. care este in detrimentul calitatii si spiritului intentionat de Serviciu

Exemple de continut sau comportament inacceptabile ale Serviciului includ:

  1. abuzul, hartuirea, angajarea in atacuri personale de caracter, amenintari cu violenta, intimidarea oricarei persoane sau organizatii, sau orice alt comportament amenintator
  2. angajarea sau contribuirea la orice activitate de natura ilegala sau care violeaza drepturile altora
  3. furnizarea de informatii false, care induc in eroare sau imprecise
  4. accesarea ilegala sau modificarea Serviciului pentru a implica in mod eronat o asociere a Serviciului cu Compania
  5. implicarea sau pretinderea de a fi afiliatul unei companii sau asociatii printre ale carei membrii nu se numara sau rastalmacirea gradului sau rolului de afiliere al utilizatorului la o companie sau organizatie
  6. divulgarea informatiilor personale ale unui alt utilizator, persoana sau organizatie

Compania are dreptul, nu si obligatia, de a limita sau revoca privilegiul de utilizare a Serviciului oricui care, in acceptiunea Companiei, utilizeaza continut inacceptabil sau se angajeaza in comportamente inacceptabile In orice moment, Compania poate refuza sa permita un comentariu sau sa-l elimine, la discretia sa. Insa Compania nu este obligata sa restrictioneze sau sa monitorizeze comunicarea intre utilizatorii Serviciului in niciun fel sau sa blocheze utilizatorii care fie utilizeaza continut inadecvat, fie se angajeaza in comportamente inacceptabile Introducand continut in cadrul Serviciului, utilizatorul reprezinta si garanteaza ca continutul:

  1. nu va incalca drepturile niciunui tert, incluzand, insa nu si limitand, proprietatea intelectuala si drepturile proprietarilor
  2. nu este fraudulos si nu implica informatii contrafacute sau furate
  3. nu incalca nicio lege, statut, ordonanta sau regulament.
  4. nu creeaza nicio responsabilitate Companiei sau parintilor, filialelor, afiliatilor, succesorilor, angajatilor, agentilor, directorilor si actionarilor

Nu este permisa introducerea de continut folosind metode neautorizate de generare (inclusiv roboti) Compania nu poate controla tot continutul introdus de terti in interiorul Serviciului si nu garanteaza precizia, integritatea sau calitatea acestui continut. Utilizatorul intelege ca folosind Serviciul poate fi expus unui continut pe care il poate califica ca fiind ofensator, indecent, incorect sau neplacut si este de acord ca sub nicio circumstanta Compania nu va fi facuta raspunzatoare pentru continutul Serviciului, inclusiv pentru erorile sau omisiunile din continutul sau, sau pentru orice pierdere sau deteriorare de orice fel ca rezultat al folosirii continutului Serviciului. Utilizarea Serviciului este protejata de Politica de Confidentialitate.

Drepturi de autor si apartenenta

  • Compania detine drepturi de proprietate intelectuala asupra oricarei parti protejabile a Serviciului, incluzand, dar nu limitandu-se la, design, grafica, functionalitate si documentatie. Nu este permisa copierea, modificarea si decompilarea oricarei parti a Serviciului detinut de Companie
  • Orice document, mesaj, grafic, imagine, fisier, date sau orice alta informatie (denumita “Continut”) introdusa de un utilizator in cadrul Serviciului ramane proprietatea sa exclusiva si singulara, fiind unic responsabil pentru Continutul inscris si consecintele publicarii acestuia in cadrul Serviciului
  • Pentru ca Serviciul sa functioneze, Compania are nevoie de dreptul de a folosi continutul publicat de utilizator. De aceea, cand utilizatorul publica continut in cadrul Serviciului, este de acord sa asigure Companiei (si afiliatilor si sublicentiatilor sai) in mod irevocabil, perpetuu, la nivel global, non-exclusiv, dreptul de a copia, distribui, publica parti din continutul publicat in cadrul Serviciului, in cadrul serviciilor afiliate Serviciului si in orice alta parte (incluzand, insa nelimitandu-se la, presa scrisa, video, audio sau online), fara a tine cont de forma de media utilizata, daca ea mai exista acum sau in viitor. Utilizatorul indreptateste Compania (si afiliatii si sublicentiatii sai) sa foloseasca numele de utilizator pe care utilizatorul l-a folosit in publicarea continutului, daca aleg sa o faca, atata timp cat folosirea numelui de utilizator nu releva informatii de identificare personale. Prin publicarea de continut in cadrul Serviciului, utilizatorul reprezinta si garanteaza dreptul de a putea publica continutul respectiv si admite dreptul viitor al Companiei de a utiliza continutul.
  • Compania nu este responsabila pentru orice deterioare sau pierdere rezultata din transmiterea informatiilor Serviciului sau, cum sunt mesajele personale in cadrul unor retele necriptate(ca e-mail-ul).
  • Compania respecta proprietarea intelectuala a altora. Poate, in circumstante anume si la discretia sa, limita accesul sau sterge conturile unor utilizatori care au incalcat dreptul altor utilizatori in mod repetat.
  • Daca un utilizator considera ca ceea ce a publicat in interiorul Serviciului a fost copiat intr-un mod care incalca legea dreptului de autor sau drepturile de proprietae intelectuala i-au fost incalcate, este indreptatit sa trimita o formulare clara la adresa office@organicbio.ro .

Limitari de responsabilitate

  • Compania nu poate recenza tot Continutul publicat sau creat de utilizatorii care acceseaza Serviciul, si nu este in nicio masura responsabila pentru continutul acestor comunicari sau activitatilor utilizatorilor sai.
  • Utilizatorul admite ca Serviciul nu furnizeaza sfaturi profesionale. Continutul si celelalte materiale din cadrul Serviciului sunt destinate doar in scopuri informative/distractive. Continutul nu se doreste a fi un inlocuitor al sfatului specialistilor in domeniu, al diagnosticului sau tratamentului, incluzand, insa nelimitandu-se la, domeniul medical, legal sau psihologic. Increderea in orice informatie din cadrul Serviciului este exclusiv pe riscul utilizatorului
  • Utilizatorul admite ca acordandu-i-se dreptul de a vedea si distribui continut generat de alti utilizatori prin intermediul Serviciului, Compania este cel mult un intermediar pasiv pentru distribuirea unor astfel de informatii si nu-i revine nicio obligatie sau responsabilitate asupra Continutului sau activitatilor utilizatorilor Serviciului.
  • Compania si respectiv parintii, filialele, afiliatii, succesorii, angajatii, agentii, directorii si actionarii nu sunt raspunzatori si nu-si asuma vreo datorie de a monitoriza continutul Serviciului de Continut nepotrivit.
  • Compania si respectiv parintii, filialele, afiliatii, succesorii, angajatii, agentii, directorii si actionarii nu isi asuma nicio responsabilitate sau obligatie ce poate decurge din continutul Serviciului, si, prin urmare, insa nelimitandu-se la, revendicarile pentru defaimare, calomniere, incalcare, invadarea intimitatii sau drepturile de publicitate, obscenitatea, pornografia, profanarea, frauda sau rastalmacirea continutului sau.

In cazul in care aveti intrebari sau dubii va rugam sa ne contactati.

 

Urmariti-ne pe Facebook