Mod de utilizare:
Se recomanda 2 linguri de seminte (aprox.30g) pentru necesarul zilnic de acizi grasi esentiali.
Seminţele de cânepă sunt unul dintre cele mai nutritive alimente. Gustul lor este similar cu cel al seminţelor de pin şi de floarea soarelui, motiv pentru care pot fi folosite la prepararea unor gustoase şi hrănitoare salate.
Conţinut nutritiv
Sămânţa de cânepă decorticată conţine 30% proteine, 41% grăsime şi 15% carbohidraţi.
Seminţele de cânepă sunt mult mai valoroase din punct de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia. Decorticate, ele conţin 30% proteine, din care 65% este o proteină uşor de digerat, edestina, ceea ce face ca seminţele de cânepă să fie un aliment ideal pentru vegetarieni, înlocuind cu succes lipsa proteinelor de origine animală.
În seminţele de cânepă acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raportul de 3:1, raportul ideal menţine şi cele mai fine vase de sânge curate, prevenind apariţia bolilor cardio-vasculare.
Microelementele prezente în sămânţa de cânepă includ stronţiu, torium, arsenic şi crom. De asemenea, seminţele sunt o sursă bogată în vitamina E în formă de alfa-, beta-, gamma-, delta-tocoferol şi alfa-tocotrienol.