Miez din boabe de cacao ecologic 100g
  • Miez din boabe de cacao ecologic 100g

  Miez din boabe de cacao ecologic 100g

  Miez din boabe de cacao ecologic 100g

  Penitele de cacao (cacao boabe sfaramate) sunt bucatele de boabe de cacao rezultate prin spargerea semintelor de cacao, pe parcursul procesului mecanic de indepartare cojii ce le inveleste;*provin din agricultură ecologică. 

  Organic Bio srl inspectat si certificat ecologic de RO-ECO-023.

  26,02 lei
  Livrare in 2-3 zile
  Cantitate
  Buy Now
  cached Add to Wishlist
  Termeni de livrare

  Boabele de cacao sunt semintele arborelui de cacao (Theobroma cacao), arbore vesnic verde de mica inaltime (4-8 m), ce creste in regiunile tropicale din America Centrala si de Sud. Din fructele sale ovoidale, cu lungimea de 15-30 cm si culoare initiala verde, rosu sau violet, respectiv galben sau portocaliu la maturitate, dupa indepartarea cojii groase (2 cm grosime) si a pulpei mucilaginoase ce sustine semintele, se obtin boabele crude de cacao, de culoare violet maroniu si mai rar albe. Acestea sunt lasate cateva zile sa fermenteze, sunt in continuare uscate, natural sau artificial si uneori prajite. Urmeaza procesul de indepartare a cojii de pe semintele de cacao, in urma caruia rezulta penitele de cacao.

  Cacaoa stimuleaza sistemul nervos, este un puternic antioxidant natural, reduce tensiunea arteriala, imbunatateste dilatarea vaselor de sange si determina scaderea colesterolului.

  Principalele soiuri de cacao sunt Forastero, Criollo si Trinitario, 95% din productia mondiala de cacaoa fiind din varietatea Forastero, mai productiva si mai rezistenta la boli. Totusi, boabele de cacao de cea mai buna calitate provin din varietatea Criollo, considerata o delicatesa. Soiul Trinitario este un hibrid intre soiurile Criollo si Forastero, de o mult mai buna calitate decat acesta din urma si mai rezistent la boli decat soiul Criollo.

  Valori nutritionaleUM/100g
  EnergieKJ2807
   kcal670
  Proteineg

  12.4

  Carbohidratig29.4

  zaharuri

  g1.5
  Lipideg51.6

  acizi grasi saturati

  g30.3
  Fibreg23.4
  Sareg0.04

  Produs/Cultivat in Peru.

  Organic Bio srl inspectat si certificat ecologic de RO-ECO-023.

  4038507003114

  Referinte specifice

  cod EAN13
  4038507003114

  Miez din boabe de cacao...

  26,02 lei
  Comentarii (0)
  Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
  • Termeni de Confidențialitate Termeni de Confidențialitate
  • Livrare si plată Livrare si plată
  • Politica de retur Politica de retur
  PrestaShop